Runoland
PL EN DE
Twoje zapytanie ofertowe jest puste
IFS HACCP Certyfikat Ekologiczny - UE Certyfikat Ekologiczny NOP - USA ISO 9001:2008 Dziedzictwo Kulinarne

RUNOLAND otrzymał dofinansowanie z działania 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP

RUNOLAND otrzymał dofinansowanie z działania 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP

RUNOLAND Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. Jawna informuje, iż otrzymał dofinansowanie z działania 2.3.2 „Bony na innowacje dla MŚP” dla projektu pt. „Zwiększenie konkurencyjności Wnioskodawcy dzięki zakupieniu wyników badań naukowych prowadzących do opracowania nowej receptury i sposobu produkcji linii produktów z nasionami chia poddanych utrwalaniu metodą pasteryzacji.”

Głównym celem projektu jest zakup prac badawczych polegających na opracowaniu nowej rece

ptury oraz sposobu produkcji nowych produktów owocowych z nasionami chia poddanych utrwalaniu metodą pasteryzacji. Zakupione wyniki badań będą skoncentrowane na opracowaniu receptur opartych na składnikach pochodzenia naturalnego oraz opracowaniu sposobów produkcji opartych na naturalnych mechanizmach zachowania nasion chia w różnych mikrobiologicznie środowiskach co da Wnioskodawcy znaczną przewagę rynkową. Unikatowość rezultatów projektu obrazuje innowacyjność na poziomie kraju i polega na zwiększeniu jakości preparatu poprzez zwiększenie zawartości istotnych mikroelementów i składników funkcjonalnych jedynie przy użyciu naturalnych metod i procesów istniejących w przyrodzie. Zakres projektu polega na zakupieniu badań przeprowadzanych w ramach 4 zadań badawczych:

  • Opracowanie koncepcji linii przetworów owocowych z chia.
  • Opracowanie metody przygotowania nasion chia i doboru surowców do otrzymania stabilnego produktu finalnego.
  • Opracowanie procesu technologicznego przygotowania pasteryzowanych przetworów owocowych oraz deserów w warunkach laboratoryjnych.
  • Sprawdzenie technologii w warunkach rzeczywistych oraz kompilacja wyników badań wszystkich zadań w formie dokumentacji technologicznej.

Rezultatem będzie kompilacja danych technicznych będących wynikiem powyższych zadań. Rezultat przyjmie postać kompletnej dokumentacji technicznej dotyczącej nowej receptury oraz sposobu produkcji nowych produktów owocowych z nasionami chia poddanych utrwalaniu metodą pasteryzacji. Rezultat poprzez swoją postać i zakres informacji będzie gotowy do wdrożenia w firmie Wnioskodawcy.

Całkowita wartość projektu wynosi 286 590,00 zł, w tym koszty kwalifikowane wynoszą 233 000,00 zł, a wkład Funduszy Europejskich wynosi 186 400,00 zł.

Pokaż wszystkie

 
runoland facebook
Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. X